Ideellt arbete i Stockholms Sathya Sai Center den 7- 8 september 2019.

Stockholm Sai center engagerar sig regelbundet i att laga mat för äldre och hemlösa i samarbete med den ideella organisationen Ny Gemenskap med samma mål dvs. att stötta behövande. Stockholms center lagade vegetarisk lunch bestående av vegetarisk quornsås, pasta och sallad. Den serverades gratis till alla gäster som kom till Ny Gemenskap den 8 september.

Den 7 september samlades 5 personer i ett privat hem och lagade en stor mängd mat. Den 8 september samlades 5 andra personer på Ny Gemenskap för att koka pasta, göra sallad, servera och mingla med gästerna. Organisationen Ny Gemenskap hade som många gånger tidigare fått överskottstårtor från ett café i Stockholm som serverades till kaffet efter maten.  Sai centret serverade ca 50 gäster denna dag. Fastän många gäster var ovana vid vegetarisk mat fick Sai gruppen motta mycket beröm för maten som gästerna sa var utmärkt och lätt att äta, vilket uppskattades mycket eftersom många där har mindre bra tänder. Eftersom det blev mat över packades det många matlådor som glada matgäster fick ta med sig hem. I enlighet med Babas undervisning låg dagens fokus på att tillbringa tid med gästerna, utrycka empati och dela kärlek och glädje.

De Sai hängivna blev mycket berörda av de möten de hade med gästerna. En 92 årig kvinna som annars åt mycket litet, bad att få en matlåda med sig hem, men till sina vänners stora förvåning åt hon slutligen upp allt. En man berättade hur han flydde från Iran under kriget för att starta ett nytt liv i Sverige. Han kände sig mottagen som en broder  och hade funnit sig väl tillrätta i sitt nya hemland Sverige. En äldre man berättade om hur medlemmar av hans familj tillhörde flera olika religioner men att  det för honom hade det ingen betydelse eftersom han ansåg att  Gud är kärlek.  Detta visar att det  finns människor överallt som känner till livets stora sanningar.

 

De hängivna från Stockholmscentret var märkbart berörda av de varma hjärtliga mötena och upplevde att kraften i ideellt arbete berikar både givaren och mottagaren. Trots de många olika etniska grupptillhörigheterna som fanns i rummet denna dag kände alla en kärleksfull gemenskap.